Versuz-eigenaar Yves Smolders, professor Blocken Bert en Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vzw tijdens een testevent in de Versuz.
Volledig scherm
Versuz-eigenaar Yves Smolders, professor Blocken Bert en Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen vzw tijdens een testevent in de Versuz. © Joel Hoylaerts / Photonews

Een voorbeeld voor discotheken, maar toch haalt Versuz CO2-normen niet: “Er zijn oplossingen, in buurlanden worden die wél gesubsidieerd”

HasseltMidden september werd er bij de Hasseltse Versuz een onderzoek gedaan naar de gangbare CO2-normen. 60% van de maximumcapaciteit, in de praktijk 1.400 feestgangers, beleefde een uitgaansavond terwijl de verluchting op drie verschillende manieren werd gereguleerd. Toch bleek de CO2-norm van 900 ppm enkel haalbaar als vijf grote luiken in het dak permanent open staan. “Luchtreiniging kan wonderen doen, alleen is dat systeem niet goedkoop”, vertelt professor Bert Blocken van de Technische Universiteit van Eindhoven en de KU Leuven.

 1. Na zelftest de dansvloer op of feesten mét mondmasker? Zo beleefde Vlaanderen de eerste feestnacht met verstrengde maatregelen: “Op deze manier zijn we dicht tegen Kerstmis”
  PREMIUM

  Na zelftest de dansvloer op of feesten mét mondmasker? Zo beleefde Vlaanderen de eerste feestnacht met verstreng­de maatrege­len: “Op deze manier zijn we dicht tegen Kerstmis”

  Hoop en blijdschap op feestlocaties met een testcentrum, bittere ellende in uitgaansbuurten als de Leuvense Oude Markt en de Langestraat in Oostende. “Vier mensen in mijn zaak, terwijl het er op dit tijdstip op een normale avond al minstens 100 zijn”, zucht de uitbater van Club Chaud in Oostende. “We zetten wel wat tafels en krukken bij, maar veel volk daagt er niet op”, horen we in Leuven, waar we wel zelf vastellen dat naarmate de avond vordert en de alcohol vloeit, ook het mondmasker wat zakt... Verslag van de eerste nacht mét verstrengde maatregelen, langs uitgaansbuurt, nachtclub, fuif en discotheek in Vlaanderen.
 2. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.
 3. Luna Vanzeir en KRC Genk Ladies zitten met zes op zes leidersduo op de hielen: “De titelstrijd ligt volledig open en wij gaan voluit onze kans”
  PREMIUM
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE PO1

  Luna Vanzeir en KRC Genk Ladies zitten met zes op zes leidersduo op de hielen: “De titel­strijd ligt volledig open en wij gaan voluit onze kans”

  KRC Genk Ladies heeft de start in PO1 niet gemist. Met overwinningen tegen leider OHL en Club Brugge doen de Genkies goede zaken in de rangschikking. De kloof met de top is haast gedicht. Ook Anderlecht ging gisteravond met 1-0 onderuit tegen Standard. Met vijf teams op een zakdoek ligt de titelstrijd weer volledig open.
  Genk