Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Photo News

Droogte Innovatie Fonds start met 224.000 euro voor eerste projecten tegen droogte in Limburgse landbouwsector

HasseltHet Droogte Innovatie Fonds (DIF) werd vorig jaar opgericht om de Limburgse land- en tuinbouwsector weerbaarder te maken tegen droogte, of de Limburgse deputatie keurt alvast twee projecten goed. Zij zal bijna 224.000 euro investeren in een efficiënter waterverbruik via een ondergrondse druppelirrigatie, en een gebruiksklare ‘toolbox’ voor de Limburgse land- en tuinbouwers.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwerken
  PREMIUM
  Hasselt

  Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwer­ken

  Het is zover: de lentezon trakteert ons volgende week op maar liefst 20 graden. Tijd dus om van die warme zonnestralen te genieten, al blijft de vraag waar je heen kunt als je alle wandelpaden in de buurt al hebt ontdekt? Wij vroegen daarom organisator van het elfjarige Street Art Festival Kurt Bosmans om ons mee te nemen langs de acht mooiste streetartwerken van Hasselt. Ons dagelijkse aantal stappen én een vleugje cultuur ineen!
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten