Tony Coonen, topman van socialistische mutualiteit opgepakt voor corruptie en witwassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Coonen, topman van socialistische mutualiteit opgepakt voor corruptie en witwassen. © RV

Drie verdachten in corruptieschandaal De Voorzorg blijven in de cel: een verhaal van corruptie, miljoenendeals en cash geld

“Ik wil mij inzetten voor ethisch ondernemen”, zegt de 55-jarige Tony Coonen in een promofilmpje als lijstduwer voor de Kamerlijst van de sp.a in 2019. Een uitspraak waar de topman van de socialistische mutualiteit De Voorzorg in Limburg  dezer dagen spijt van zal hebben. Hij is van zijn rode troon gestoten en blijft samen met zijn boekhouder, een vastgoedmakelaar in de cel nadat hij de ‘draaischijf’ werd in een verhaal van corruptie, miljoenendeals en een hoop cash geld.

35 reacties

 • Marc Lenaerts

  1 maand geleden
  Moet van de Lotte geen advocaat gaan spelen hier in deze zaak ..hij kan dat zo goed uitleggen..wil het nog eens horen..ben aan wachten!
 • frank versammen

  1 maand geleden
  Er is bijna niemand meer die een socialist nog serieus neemt . Er zijn bijna geen eerlijke politiekers meer tussen die nog een sociaal hart hebben. Enkel nog graaiende zelfverrijking en prutsers als ben die later een heel pak meer hebben dan hun voorgestelde 1500 € pensioen voor het pleps. Met enkel nieuwe naam alleen.kom je er niet . Achteruit is het sowieso.
 • Ivo Belmans

  1 maand geleden
  Nimmer in het nieuws zetten. En voor een paar jaar gevangenis en werkstraf geven. Als dat bij ons gebeurt hebben we voor de rest van ons leven geen job nimmer.
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Het wordt tijd voor een nieuwe wet. Politiekers die betrokken zijn bij fraude zouden onmiddelijk hun politieke rechten moeten verliezen. Het politiek inkomen van de tijd dat de fraude bewezen is terug moeten storten, zo dat ze eindelijk eens tweemaal nadenken voor ze aan vriendjes politiek doen of graaien in de kast. Als bewezen wordt dat Claes mee een spilfiguur is in het dossier zijn politieke pensioen en voordelen afnemen.
 • chris delanghe

  1 maand geleden
  Politici en corruptie intussen een bijna "normale" zaak in belgie ... en als de storm wat is gaan liggen krijgen die straks nog een betere topjob, nog beter betaald. Men zou cumul en deelname aan raden van bestuur moeten verbieden voor politici. Het is blijkbaar teveel gevraagd dat ze hun job doen waarvoor ze zijn betaald. Dàt soort gasten, betaald met belastingsgeld kunnen niet hard genoeg worden aangepakt.!
 1. Victor (50) lanceert safaritenten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Victor (50) lanceert safariten­ten voor vakantie in eigen tuin: “Ook in vreemde tijden is het belangrijk om te genieten”

  Ontspannen in coronatijden: voor velen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar een noodzaak waar Victor Lekanne (50) ons al te graag mee wil helpen. Zo ontwikkelde de Hasseltse ondernemer een safaritent in maar liefst zeven verschillende maten en soorten, bedoeld om Limburger én Belg van een deugddoende staycation in eigen tuin te voorzien. “Een plek waar we kunnen loskomen van telewerk en het hoofd kunnen leegmaken, ook nu ons favoriete restaurant gesloten is", zegt de Hasselaar.
 2. Ajay Mitchell (Limburg United): “Wet van de sterkste ondergaan tegen Filou Oostende”
  basketbal euromillions league

  Ajay Mitchell (Limburg United): “Wet van de sterkste ondergaan tegen Filou Oostende”

  Headcoach Sacha Massot was voor de wedstrijd tegen Filou Oostende hoopvol en gelukkig. Er waren meerdere redenen voor. T3 Kristof Michiels kreeg het goede nieuws dat hij volgend seizoen een grote stap voorwaarts zet als T1 van Kangoeroes Mechelen. Leander Dedroog en de talentrijke spelverdeler Ajay Mitchell (18) waren terug uit blessure. Die hoop werd snel de kop ingedrukt. Bekerwinnaar Oostende schoot sterk uit de startblokken. Ondanks flink verweer ging Limburg United met 74-86 onderuit.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?