De feiten gebeurden aan het station en vlak aan het Dusartplein.
Volledig scherm
De feiten gebeurden aan het station en vlak aan het Dusartplein. © BELGA

Drie minderjarigen afgeperst in centrum van Hasselt, één slachtoffer gewond

HasseltMinstens drie tieners zijn maandagochtend aangevallen door enkele onbekende belagers. De daders eisten geld of waardevolle spullen. In één geval werd er geld buitgemaakt. De slachtoffers deden aangifte bij de politie.

 1. Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwerken
  PREMIUM
  Hasselt

  Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwer­ken

  Het is zover: de lentezon trakteert ons volgende week op maar liefst 20 graden. Tijd dus om van die warme zonnestralen te genieten, al blijft de vraag waar je heen kunt als je alle wandelpaden in de buurt al hebt ontdekt? Wij vroegen daarom organisator van het elfjarige Street Art Festival Kurt Bosmans om ons mee te nemen langs de acht mooiste streetartwerken van Hasselt. Ons dagelijkse aantal stappen én een vleugje cultuur ineen!
 2. Leerlingen SJB Zonhoven maken troostende videoclip op muziek van Netsky: “Even alle miserie vergeten”
  Zonhoven

  Leerlingen SJB Zonhoven maken troostende videoclip op muziek van Netsky: “Even alle miserie vergeten”

  Zijn leerlingen de kans geven om hun gedachten te verzetten: dat was het ultieme doel van Kevin Clerckx als leerkracht lichamelijke opvoeding bij SJB in Zonhoven. Die bedacht samen met hen een originele en vooral troostende videoclip op het nummer ‘Hold on’ van Netsky. “De leerlingen konden duidelijk even alle miserie van het afgelopen jaar vergeten.” Weliswaar mét waardering van de wereldberoemde dj.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren