Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Drie mannen opgepakt na vechtpartij op Grote Markt

 1. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”
 1. Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been
  Hasselt

  Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been

  Het eerste weekend van Winterland op het Hasseltse Kolonel Dusartplein zit erop. Met de komst van de verstrengde maatregelen koos de organisatie ervoor om met een geldige coronapas én mondmasker te werken. “Verschillende bezoekers moesten we daardoor weigeren, maar toch landen we dit weekend neer op 17.000 bezoekers. Een mooi resultaat”, aldus organisator Maurice Schoenmaeckers.
 2. Vlaams Belang Sint-Truiden verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”
  Sint-Truiden

  Vlaams Belang Sint-Trui­den verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”

  ‘Een hart voor onze mensen’, zo heet de gloednieuwe solidariteitscampagne waarmee Het Vlaams Belang Sint-Truiden deze zaterdag gestart is. De partij organiseert tijdens deze actie een grootschalige soepverkoop, beginnende op de markt van Sint-Truiden. Dat geld integraal naar ‘vzw Huizen voor Vlaamse Solidariteit’ om gezinnen in moeilijkheden tóch een warme Kerst te bezorgen.
 3. Van de beste volgens Bellings tot de frituur met de meest originele naam: dit zijn de charmantste frietbarakjes in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van de beste volgens Bellings tot de frituur met de meest originele naam: dit zijn de charmant­ste frietbarak­jes in Limburg

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. In Limburg staan nog een aantal charmante frietbarakjes opgesteld, waar je de nostalgische geur van verse frietjes dagelijks kunt waarnemen. Wij verzamelden de vijf meest bekende plekjes.