Cinema ZED landt binnenkort in het Domein Kiewit.
Volledig scherm
Cinema ZED landt binnenkort in het Domein Kiewit. © Karolien Coenen

Domein Kiewit vormt binnenkort decor voor openluchtcinema

HasseltDe stad Hasselt en de Leuvense bioscoop Cinema ZED slaan de handen in elkaar voor Zomerfilms. Zo kun je op negen verschillende dagen in augustus terecht in het Domein Kiewit om een film in openlucht te bekijken.

 1. IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt
  Hasselt

  IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt

  De eerste resultaten van het project ‘Circulair Werk(t)’ zijn zichtbaar in Hasselt. Zo zijn bij een aantal handelaars de etalages ingericht met tweedehandsmateriaal. “Dankzij de goede samenwerking tussen Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen kregen zij een ‘gloednieuwe’ inrichting van hun etalage, allemaal met herbruikt materiaal. Een verbluffend resultaat”, aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA).
 2. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

  De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.