Dit weekend is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven.
Volledig scherm
Dit weekend is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg/kanaalkom richting Zonhoven. © AWV

Dit weekend beperkte rijrichtingen op kruispunt Grote Ring met Kempische Steenweg in Hasselt

HasseltDit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de kant van de binnenring. De werken starten opnieuw vrijdagavond en duren tot maandagochtend. Die periode is er slechts één linksaf beweging mogelijk: vanaf de Kuringersteenweg richting Zonhoven. Verkeer van en naar het centrum volgt een omleiding.

 1. Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit
  Genk

  Vincentius Limburg blaast 25 kaarsjes uit

  Op 18 september viert Vincentius Limburg het 25-jarig bestaan aan de C-Mine in Genk. In 1996 werd de vzw opgericht en stond dit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Door corona moest het jubileum met een jaartje worden uitgesteld. De vzw houdt zich bezig met het aanbieden van voedsel en kledij en helpt op alle vlakken die de sociale inclusie bevorderen. Sommige afdelingen in Limburg bestaan inmiddels al meer dan 150 jaar en in totaal telt de vzw in onze provincie meer dan 1.100 vrijwilligers. Zo werden in 2021 bijna 3.900 gezinnen per maand bereikt. Op 18 september staat iedereen even stil bij al het geleverde werk.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. VAKANTIETIP VOOR DE THUISBLIJVERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Limburg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”
  PREMIUM
  Bree / Pelt

  VAKANTIE­TIP VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Lim­burg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: ‘met de Vespa’ eropuit tussen maïsvelden en landbouwakkers in Noord-Limburg.