Anton Valcke in zijn repeteergarage.
Volledig scherm
PREMIUM
Anton Valcke in zijn repeteergarage. © Karolien Coenen

Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”

HasseltDe radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn. 

 1. Enorme aanschuifrij bij ijssalon Bigaro, tot diepvriezers het begeven
  Kortessem

  Enorme aanschuif­rij bij ijssalon Bigaro, tot diepvrie­zers het begeven

  Wie zondagmiddag dacht eens snel een ijsje te gaan halen bij ijssalon Bigaro in Kortessem, kwam er bedrogen uit. Bij de zaak in de Kloosterstraat stond immers een gigantische aanschuifrij. Bijna vijftig zonnekloppers hadden veel over om een zoete verfrissing te bemachtigen. Het tafereel had natuurlijk alles te maken met de vroege lentezon. Voor de uitbaters was het voor deze tijd van het jaar een unieke beleving. Helaas beleefde het ijssalon later op de avond nog een domper. De diepvriezers vielen eventjes uit en daardoor dreigden de ijsjes te smelten. Omdat men anders toch alles moest weggooien, werd het ijs gratis verdeeld.
 1. Honderd zorgverleners krijgen eerste coronaprik in vaccinatiecentrum Ethias Arena: “Binnenkort met een geruster gemoed werken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Honderd zorgverle­ners krijgen eerste coronaprik in vaccinatie­cen­trum Ethias Arena: “Binnenkort met een geruster gemoed werken”

  Donderdag leek het nog onzeker wanneer de eerste coronaspuitjes uitgedeeld zouden worden in de Ethias Arena, maar vandaag kon het vaccinatiecentrum dan toch van start gaan. Zo’n honderd hulp- en zorgverleners, die in het gebied van de eerstelijnszone Herkenrode wonen, krijgen vandaag hun eerste AstraZeneca-vaccin toegediend. Een heugelijk moment voor de mensen die dagelijks het beste van zichzelf geven aan de frontlinie.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch