Een dertigtal actievoerders tekenden present aan het gerechtsgebouw in Hasselt.
Volledig scherm
Een dertigtal actievoerders tekenden present aan het gerechtsgebouw in Hasselt. © Mine Dalemans

Dertigtal actievoerders vragen ‘justice for Sanda’: “We zijn bang voor een voorkeursbehandeling”

De ‘Actief Linkse Studenten & Scholieren’, ‘Campagne Solidarity’ en ‘Campagne ROSA’ voerden vrijdagmiddag gezamenlijk actie in het kader van de zaak Reuzegom. Eerder werd duidelijk dat de behandeling wordt uitgesteld omdat er in de raadkamer bijkomend onderzoek werd gevraagd. “We zijn bang dat de achttien leden van de studentenclub uiteindelijk een voorkeursbehandeling zullen krijgen", klinkt het bij de actievoerders, die met een dertigtal present tekenden voor de Hasseltse rechtbank.

 1. Daling van aantal besmettingen in Hasselt op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Hasselt op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hasselt, op één dag 15 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 37. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 239. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Hasselt komt dat getal nu op 304 te liggen. Hasselt heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Limburgse ziekenhuizen maken extra bedden vrij op intensieve zorg: “Vooral cruciaal om coronapatiënten uit Luik op te vangen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Limburgse ziekenhui­zen maken extra bedden vrij op intensieve zorg: “Vooral cruciaal om coronapa­tiën­ten uit Luik op te vangen”

  Alle ziekenhuizen gaan vanaf woensdag over tot fase 1A, wat betekent dat één kwart van hun bedden op de intensieve zorg vrijgehouden wordt voor coronapatiënten. Ook de Limburgse ziekenhuizen schalen op, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs is dat vooral cruciaal om patiënten uit Luik en getroffen omstreken op te vangen via het spreidingsplan.