Zuhal Demir op bezoek bij Steven Vandeput in Hasselt
Volledig scherm
Zuhal Demir op bezoek bij Steven Vandeput in Hasselt © Karolien Coenen

Dementievriendelijke natuuroase geopend aan Hogevijf

HasseltVanmiddag bracht Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) een bezoek aan de stad Hasselt, die een dementievriendelijke groene omgeving gaat aanleggen bij de twee campussen van seniorenvoorzieningen Hogevijf. Ze kondigde meteen ook aan dat er anderhalf miljoen euro wordt uitgetrokken voor 20 projecten die zorgen voor ‘Natuur in je buurt’.

 1. Festival Da Copa in Hasseltse Tiendschuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbalfans kochten ticket”
  Hasselt

  Festival Da Copa in Hasseltse Tiend­schuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbal­fans kochten ticket”

  Fans van de Rode Duivels zullen woensdagavond dan toch niet de WK-match in de Tiendschuur in Herkenrode kunnen volgen. Organisator Birger Vanheusden wilde daar het populaire Festival Da Copa in een sfeervolle setting laten doorgaan, maar te weinig kaarten gingen de deur uit. “Ik hoopte nog op een last-minute verkoop na de oefenmatch van vrijdag, maar die is er niet gekomen.”
 2. IN BEELD. Hasselts Jenevermuseum viert veertigste verjaardag in stijl: “Lang zal Jenever!”
  Hasselt

  IN BEELD. Hasselts Jenevermu­se­um viert veertigste verjaardag in stijl: “Lang zal Jenever!”

  Deze zaterdag ontving het Jenevermuseum van Hasselt 1.200 mensen om samen de veertigste verjaardag te vieren. Er werd gefeest in stijl met gratis taart, animatie en natuurlijk veel jenever. “Lang zal jenever”, klonk het de hele dag lang in de Witte Nonnenstraat, een leuke kwinkslag van het aanwezige mannenkoor Het Volgende Punt. Ook volksfiguur Jos Tuts kon niet ontbreken op het spektakel.