Illustratiebeeld van leerlingen in coronatijden.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van leerlingen in coronatijden. © Photo News

De Sprankel sluit preventief na coronabesmettingen bij vier van de zeven klassen

HasseltKleuter- en basisschool De Sprankel in Spalbeek (Hasselt) sluit vanaf vandaag de deuren, nu vier van de zeven klassen kampen met coronabesmettingen. Concreet gaat het om twee besmette leerkrachten, en een achttal leerlingen. Uit voorzorgsmaatregelen sluit de school daarom zeker tot maandag 17 mei. Op vrijdag 14 mei zullen alle 250 leerlingen en 15 leerkrachten een coronatest ondergaan. Of het om een coronavariant het zou gaan, is niet bevestigd. 

 1. Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”
  Genk/Heusden-Zolder/Tongeren

  Vzw zet gezinscoa­ches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedi­gen om goede voorbeeld te geven”

  Kind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.