De Serre in Hasselt stopt tijdelijk met de jeugdwerking vanwege de heropflakkering van de coronacijfers.
Volledig scherm
De Serre in Hasselt stopt tijdelijk met de jeugdwerking vanwege de heropflakkering van de coronacijfers. © Mine Dalemans

De Serre stopt jeugdwerking tijdelijk door stijgende coronacijfers

HasseltNa de heropflakkering van de coronacijfers besluit De Serre in Hasselt om de deuren tijdelijk te sluiten. Wel belooft de jeugdwerking binnenkort nieuwe campagnes en een virtueel programma.

 1. “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’
  PREMIUM
  Tongeren

  “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speur­der Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’

  “Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen.” Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de ‘Belgische FBI’ heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster ‘Petit Robert’, die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: “Zoals hem worden ze niet meer gemaakt.” Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 3. Hasseltse schrijfster Leen Raats brengt lezer en auteur bij elkaar met ‘Boekenerf’: “Makkelijk boeken promoten in moeilijke coronacrisis”
  Hasselt

  Hasseltse schrijf­ster Leen Raats brengt lezer en auteur bij elkaar met ‘Boekenerf’: “Makkelijk boeken promoten in moeilijke coronacri­sis”

  Je eigen boek promoten of een band met lezers creëren: in coronatijden is het ook voor auteurs allemaal niet zo vanzelfsprekend. Hasseltse schrijfster Leen Raats komt daarom met ‘Boekenerf’, een online website voor auteurs om zijn of haar boeken tot bij de lezer te brengen. “Talloze enthousiaste mails maken de behoefte aan het initiatief al duidelijk.”
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas