Voor de Hasseltse jongeren is het duidelijk tijd om erin te vliegen. Schol!
Volledig scherm
Voor de Hasseltse jongeren is het duidelijk tijd om erin te vliegen. Schol! © Mine Dalemans

Da’s dan toch al minstens een meter afstand...

HasseltTerwijl het zaterdagvoormiddag nog rustig bleef in de Hasseltse binnenstad, liepen de terrassen in de llop van de dag toch goed vol. Vooral jongeren vonden de weg naar de cafés van het Kolonel Dusartplein, waar ze genoten van vers getapte pintjes en elkaars gezelschap. Weliswaar in overvloed, en dat merkten ook de acht politieploegen. Zij stonden zaterdag met drie ploegen méér klaar dan voorheen. 

 1. Willy Polleunis (73): “In Montreal liep ik de snelste laatste ronde in de olympische finale 5000 meter”
  Atletiek bijna vergeten olympiërs

  Willy Polleunis (73): “In Montreal liep ik de snelste laatste ronde in de olympische finale 5000 meter”

  Willy Polleunis heeft zijn bekendheid mede te danken aan enkele ‘historische’ feiten. Zo verloor hij een BK 10.000m, omdat hij te vroeg juichte, snoepte hij Gaston Roelants een wereldrecord af op de 10 mijl. Maar Willy Polleunis slaagde er tevens in zich driemaal te plaatsen voor de Olympische Spelen met als hoogtepunt een zesde plaats op de 5.000m in Montreal.
 2. Tom Lacroix (Sp. Hasselt): “Terugkeer naar Sporting voelt aan als thuiskomen”
  Voetbal tweede nationale B

  Tom Lacroix (Sp. Hasselt): “Terugkeer naar Sporting voelt aan als thuiskomen”

  Maandagavond om 18 uur begonnen T1 Rikie Broeckx en zijn boys aan het tweede luik van de voorbereiding. Sporting Hasselt kocht niet veel, maar haalde wel klasse en ervaring in huis met het trio Tom Lacroix, Geert Berben en Rune Lenaerts. Voor de 28-jarige goalgetter Tom Lacroix is het thuiskomen bij zijn Sporting Hasselt. Hij staat dan ook vlijmscherp voor de start van het nieuwe seizoen.
 3. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival offcieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat vrijdag de weide tegen vrijdag leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.