Standjes uit elke uithoek van de wereld streken neer in Kiewit voor wereldfestival Amuse.
Volledig scherm
Standjes uit elke uithoek van de wereld streken neer in Kiewit voor wereldfestival Amuse. © Borgerhoff

Culinair festival Amuse in Hasselt laat je proeven van alle hoeken van de wereld: “Alles fairtrade, alles voor het goede doel”

HasseltCulinair wereldfestival Amuse streek vandaag voor de tiende keer neer in domein Kiewit in Hasselt. Van loempia’s over gefrituurde scampi’s tot chili con of sin carne, de hele wereld is vertegenwoordigd op het fairtradefestival. De stad nodigde verschillende Hasselaren uit om met hun standje hun goede doel te vertegenwoordigen. Van wevers in Guatemala tot dove kinderen in India: iedereen steunt iedereen op Amuse.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevaccineerden en dronkaards: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
  Play
  Hasselt

  Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk door niet-gevacci­neer­den en dronkaards: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

  De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal aanmeldingen op de afdeling gestegen met 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden met coronaklachten die uiteindelijk niet moeten opgenomen worden. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.