Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Patricia Rehe/ANP

“Criminelen betalen te weinig”: Parket jaagt op ‘verdoken’ geld en luxe van veroordeelde gangsters

LimburgHet parket Limburg heeft de jacht ingezet op veroordeelde criminelen die grote geldboetes krijgen opgelegd of wiens geld is verbeurdverklaard. Vaak wordt er weinig van het gevraagde geld effectief betaald ‘omdat het er niet is’,  terwijl er miljoenen worden doorgesluisd naar het buitenland. 

 1. Labo Jessa Ziekenhuis bevestigt: Britse coronavariant trof Truiense school Schuttershof
  Hasselt/Sint-Truiden

  Labo Jessa Ziekenhuis bevestigt: Britse coronavari­ant trof Truiense school Schutters­hof

  Nadat op de kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zeker 54 leerlingen en leerkrachten besmet zijn geraakt, is nu zeker dat het om de Britse variant van het coronavirus gaat. Dat bevestigt het labo van Jessa in Hasselt na DNA-onderzoek van de afgenomen stalen. Van scholen Momentum en leefschool De Villa – waar ook twee kleuters en tien leerlingen positief testten – onderzoekt het labo zaterdag enkele coronapositieve stalen voor uitsluitsel.
 1. Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalificatie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”
  Basketbal EML

  Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalifica­tie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”

  Voor het eerst in de geschiedenis gaat Kangoeroes Mechelen, het team van de Limburgse voorzitter Luc Katra, naar de halve finale van de Beker van België, waar ze uitkomen tegen Leuven Bears. De kwalificatie werd vrijdag in Limburg afgedwongen, want United toonde een totaal ander gezicht in Mechelen en won verdiend met 68-71. Absolute uitblinker werd Yannick Desiron die topschutter werd met 19 punten en goed was voor 12 rebounds. Op de persconferentie was thuiscoach Paul Vervaeck niet echt tevreden.
 2. Clifford Hammonds (Limburg United):”Zondag is een mirakel nodig om Kangoeroes uit de halve finale van de Beker van België te houden”
  Basketbal EML

  Clifford Hammonds (Limburg United):”Zondag is een mirakel nodig om Kangoeroes uit de halve finale van de Beker van België te houden”

  Na de eerste helft konden we spreken van een knap debuut van de Amerikaanse point-guard Clifford Hammonds (35) die negen punten wist te scoren en zijn ervaring kon etaleren in defense. Na de rust ging hij mee kopje onder. Limburg United liet zich op alle vlakken ringeloren en leed in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België de grootste thuisnederlaag (67-91) ooit. Op de persconferentie liet Sacha Massot lang op zich wachten. Een glunderende bezoekende coach Paul Vervaeck stak van wal.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen