Bewoonster Jaennine Deflem (88) vindt het spuitje zetten niet pijnlijk, maar net iets waar ze al die tijd naartoe leefde.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoonster Jaennine Deflem (88) vindt het spuitje zetten niet pijnlijk, maar net iets waar ze al die tijd naartoe leefde. © Karolien Coenen

“Contact met elkaar komt weer dichterbij”: bewoners WZC Katharinadal krijgen eindelijk coronavaccin

HasseltVoor de 69 bewoners van het Hasseltse woonzorgcentrum Katharinadal zijn de eerste vaccinaties zaterdag gestart. Alle bewoners verwelkomen het Pfizer-vaccin met open armen, nadat ze tijdens een uitbraak in de eerste coronagolf afscheid moesten nemen van maar liefst 25 medebewoners. Met dit prikje moeten ze niet meemaken wat ze in maart 2020 hebben doorstaan. “En dan kunnen we binnenkort weer zorgeloos praatjes maken met elkaar”, klinkt het bij hen. “We missen dat contact.”

 1. Limburgse horecazaken reageren gemengd op 1 mei als heropeningsdatum: “Als de datum nóg opschuift, gaan we zwarte sneeuw zien”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgse horecaza­ken reageren gemengd op 1 mei als herope­nings­da­tum: “Als de datum nóg opschuift, gaan we zwarte sneeuw zien”

  Het overlegcomité richt zich op 1 mei als heropeningsdatum voor de horeca, tenminste als de vaccinatiecampagne vlot verloopt. Bij de ene zaak klinkt het als muziek in de oren, terwijl de ander eerder twijfelend afwacht. “Eerlijk? Wij hebben nooit financiële problemen gehad, maar ik ga niet onder stoelen of banken steken dat het niet makkelijk is om rond te komen”, klinkt het.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!