Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter

Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter, waardoor de zaak weer vertraging oploopt. De advocaten verlieten vervolgens het gerechtsgebouw en reageerden één voor één bijzonder ontgoocheld. “Onaanvaardbaar”, klinkt het massaal. De zitting was na minder dan een halfuur afgelopen.

67 reacties

 • Dries De Preter

  2 maanden geleden
  In tegenstelling tot de meesten hier, heb ik nog nergens gelezen/gehoord wat er in het wrakingsverzoek staat. Er staat misschien toch een geldige reden in - bijv. een tweet van de voorzitter waarin hij/zij de feiten veroordeelt. En dat zou volledig in strijd zijn met het basisprincipe van een rechtszaak dat een verdachte onschuldig is tot zijn schuld is bewezen.
 • Lucien Peeters

  2 maanden geleden
  Wraking van rechters is een heel legitieme zaak, maar hier spelen klaarblijkelijk andere motieven zoals de zaak over de zomer te tillen.
 • Maria Wijnants

  2 maanden geleden
  De juiste advocaten en het nodige geld dat heb je nodig . Daarom heeft burger geen vertrouwen meer in het gerecht.
 • Peter John Vermeersch

  2 maanden geleden
  Double Victim heeft zoiets. En slachtoffer v die studentenclub en nu slachtoffer van een gerechtelijke procedure. Aan de ouders v Sanda: ik wens je heel veel sterkte.
 • Elke De Vleeschouwer

  2 maanden geleden
  Dat ze maar de hoogst mogelijke straf krijgen ook indien ze schuldig bevonden worden ... de langst mogelijke tijd rekken en niets van goed gedrag ...
 1. Oud-horecamedewerker Melvin (26) bezwijkt aan longembolie na coronabesmetting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid
  Tongeren

  Oud-horecamede­wer­ker Melvin (26) bezwijkt aan longembo­lie na coronabe­smet­ting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid

  De Tongerse horeca heeft zaterdag afscheid genomen van Melvin Liebens (26), die in heel wat lokale zaken medewerker was. Melvin bezweek aan een longembolie, nadat hij besmet was geraakt met corona. Zijn tweelingbroer Randy, die zelf ook in het ziekenhuis lag, nam het woord tijdens de plechtigheid die via livestream uitgezonden werd. “Het is niet eerlijk, we hadden nog zoveel moeten doen.”
 2. Randy (26) moet tweelingbroer Melvin afgeven na corona-infectie: “Twee uur lang zat ik naast hem. Twee uur lang geloofde ik dat hij er door zou komen”
  PREMIUM
  Tongeren

  Randy (26) moet tweeling­broer Melvin afgeven na corona-infectie: “Twee uur lang zat ik naast hem. Twee uur lang geloofde ik dat hij er door zou komen”

  Afgelopen zaterdag nam Tongeren afscheid van Melvin Liebens (26), een bekende en vooral geliefde medewerker van heel wat horecazaken. Liebens stierf door de gevolgen van een longembolie, nadat hij het coronavirus opliep. Zijn tweelingbroer Randy maakte hetzelfde mee, maar overleefde. “Ik dacht dat ik hallucineerde door de vele medicatie en morfine. Dat mijn broer er de volgende dag gewoon weer zou zijn.”