Een moment van onoplettendheid aan de UHasselt was genoeg voor de Colombiaanse bende (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Een moment van onoplettendheid aan de UHasselt was genoeg voor de Colombiaanse bende (illustratiebeeld). © UHasselt

Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”

HasseltEen Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.

 1. KingKongCoffee ruilt ‘Cyber Monday’ voor ‘White Monday’: “Gratis drankje voor iédereen in de zorgsector”
  Hasselt

  KingKong­Cof­fee ruilt ‘Cyber Monday’ voor ‘White Monday’: “Gratis drankje voor iédereen in de zorgsector”

  Bij de Hasseltse koffiezaak KingKongCoffee werd er vandaag in de nasleep van ‘Black Friday’ geen ‘Cyber Monday’ gevierd, maar wél ‘White Monday’. Met die actie steunen zaakvoerders Marc Vandebroek en Gemma Leenen iedereen die in de zorgsector werkt met een gratis drankje. “En dan bedoelen we iédereen, van verplegers en zorgverleners in alle zorgcentra tot de mensen die zich achter de schermen bezighouden met onder meer de logistiek of de schoonmaak.”
 2. Trainer-coach Ilhami Kodalci (FULL Hasselt): “Ik wil met de fusieploeg attractief en dominant zijn, maar dat heeft nog wat tijd nodig”

  Trai­ner-coach Ilhami Kodalci (FULL Hasselt): “Ik wil met de fusieploeg attractief en dominant zijn, maar dat heeft nog wat tijd nodig”

  In deze corona-lockdown is het een ideaal moment om met Ili Kodalci even terug te blikken op de eerste maanden van futsal-eersteklasser FULL Hasselt. In het tussenseizoen besloten FULL Genk en Futsal Hasselt de handen in elkaar te slaan. De fusieclub kreeg de naam FULL Hasselt. De balans na vier speelweken ligt met 3 op 12 beneden de verwachtingen. “Een volledig nieuwe ploeg vormen, vergt nu eenmaal tijd. Met dominant en attractief voetbal willen we volgend seizoen aanleunen bij de top vijf”, klinkt T1 Ili Kodalci zelfverzekerd.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"