De Hasseltse gevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hasseltse gevangenis. © photo_news

Cipier slaat gedetineerde blind aan één oog in gevangenis van Hasselt: “We eisen een uitvoerig onderzoek”

HasseltEen gedetineerde in de Hasseltse gevangenis is ernstig gewond geraakt nadat hij werd aangepakt door een cipier. Een confrontatie tussen de twee liep uit de hand, waarna de gevangene heel wat rake klappen in het aangezicht kreeg. De man (26) riskeert nu zijn oog te verliezen. De cipier is preventief geschorst, waarna zijn collega’s het werk neerlegden uit solidariteit. “Nu moet vooral de rust terugkeren", zegt gevangenisdirecteur Paul Dauwe, die de gedetineerde laat overplaatsen. 

 1. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

  Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Festival Da Copa in Hasseltse Tiendschuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbalfans kochten ticket”
  Hasselt

  Festival Da Copa in Hasseltse Tiend­schuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbal­fans kochten ticket”

  Fans van de Rode Duivels zullen woensdagavond dan toch niet de WK-match in de Tiendschuur in Herkenrode kunnen volgen. Organisator Birger Vanheusden wilde daar het populaire Festival Da Copa in een sfeervolle setting laten doorgaan, maar te weinig kaarten gingen de deur uit. “Ik hoopte nog op een last-minute verkoop na de oefenmatch van vrijdag, maar die is er niet gekomen.”