De Orangerie in de Walputsteeg in Hasselt.
Volledig scherm
De Orangerie in de Walputsteeg in Hasselt. © Karolien Coenen

Chefkok van Hasselts restaurant zet ‘Arbeit macht Frei’- menu op de kaart

Ook bij het Hasseltse restaurant ‘De Orangerie’ in de Walputsteeg ging de 'Dag van de Arbeid’ niet onopgemerkt voorbij. Vanmorgen bedacht de chefkok deze feestdag van de arbeid met het ‘Arbeit macht Frei’-menu. “Een misplaatst grapje van de chef”, excuseerde eigenares Michelle Vanderstraeten zich en ze liet onmiddellijk alle menukaarten in de vuilbak kegelen.

15 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Hoe kan je nu mensen aantrekken om te ETEN met zo'n benoeming ? Mijn eetlust is nu over want ik zie al die archiefbeelden van de concentratiekampen de revue passeren. Ik kan er niet mee lachen.
 • mark germanus

  3 jaar geleden
  Er zullen zeker geen Joden naar zijn restaurant komen nu !
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Of dit nu een grap of misplaatste grap is wil ik in het midden laten maar die daar komt vertellen 'wat ons is aangedaan' moet ik zeggen 'niets' want de mensen aan wie iets is aangedaan leven niet meer en die herinnering levendig houden vind ik heel goed maar zich dan telkens in een slachtofferrol wurmen is er ver over. Er waren veel slachtoffers van dit gegeven en nu zijn er veel die zichzelf tot slachtoffer bombarderen.
 • Van Looken Thomas

  3 jaar geleden
  Een misplaatste grap, ja. Maar net als met Aalst carnaval heel veel reacties die van een slechte grap een groot probleem maken. Had dit niet viraal gegaan op social media hadden misschien 200 mensen dit gezien. Nu weet heel België het. Maar doet dit iets af, aan de man zijn kwaliteit als chef? En valt dit niet onder vrije meningsuiting/artistieke vrijheid? Iedereen roept nu dat onverdraagzaamheid en een gebrek aan empathie het probleem zijn. Maar van welke kant?
 • Hugo Boels

  3 jaar geleden
  1 mei zou een verplichte rustdag moeten zijn, ook in de horeca
 1. RESTOTIP. Stoemp Deluxe in Hasselt: een ecologisch alternatief voor vettige vrijdag
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Stoemp Deluxe in Hasselt: een ecologisch alterna­tief voor vettige vrijdag

  Lekkere, gezonde en ecologische voeding. Dat zijn de belangrijkste pijlers bij Stoemp Deluxe in Hasselt, een nieuw afhaalrestaurant dat werkt met reststromen om overheerlijke gerechten samen te stellen. Hun grootste doelstelling is om mensen bewust te maken van hoe we kunnen omgaan met voedseloverschotten en hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzamer bestaan. Daarbovenop zijn de gerechten van Stoemp Deluxe gezond, vegetarisch en origineel.
 2. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.