De politie hield een oogje in het zeil bij de sluiting van de cafés.
Volledig scherm
De politie hield een oogje in het zeil bij de sluiting van de cafés. © Mine Dalemans

Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitingsuren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

Tijdens het afgelopen weekend moesten de café-uitbaters zich voor het eerst houden aan de nieuwe maatregelen die verplichten om de deuren om 23 uur te sluiten. Hoewel dat in de provincie overal netjes nageleefd werd, hebben de zaakvoerders het lastig met de nieuwe regels. “Ik heb de cijfers eens nagekeken en het is echt dramatisch”, zucht Kristof Grossi van café Koestal in Hasselt. 

 1. Ondernemers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”
  Hasselt

  Onderne­mers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”

  Een groot feest op de Dag van de Ondernemer blijft uit door corona. Maar UNIZO Limburg laat die dag niet zomaar aan zich voorbijgaan en pakt daarom uit met een opvallende campagne, die het ondernemerschap extra in de verf zet. Tien Limburgse zelfstandigen hebben daarvoor letterlijk hun beste beentje voor gezet en sprongen op de koersfiets. “Want ondernemen, dat is klimmen en dalen. Je kan ondernemers dan ook vergelijken met echte flandriens. Velen van hen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven.”
 2. Diepenbekenaar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk kind”
  Diepenbeek

  Diepenbeke­naar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslus­ti­ge knuffelaar in een afstande­lijk kind”

  Amper negen jaar was het meisje toen ze door de vriend (62) van haar grootmoeder werd aangerand. “Sindsdien is ze niet meer dezelfde. Ze is veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk, dichtgeklapt meisje”, vertelde de diep geëmotioneerde pleegvader van het slachtoffer. De Diepenbekenaar krijgt een celstraf van vijf jaar en wordt voor vijf jaar uit de rechten ontzet.
 3. “Wat we in 36 jaar hebben opgebouwd, smelt als sneeuw voor de zon”: Dirk van De Goei Goesting vreest dat horeca nog lang dicht blijft
  Hasselt

  “Wat we in 36 jaar hebben opgebouwd, smelt als sneeuw voor de zon”: Dirk van De Goei Goesting vreest dat horeca nog lang dicht blijft

  “Ze hebben gewoon een zondebok gezocht.” Voor Dirk Hendrickx, restaurantuitbater van De Goei Goesting, L’Aperi Vino en Buon’Eatalia in Hasselt, verbazen de woorden van Niel Hens niet. De biostatisticus verklaarde in het tv-programma De Afspraak dat de heropening van de horeca in ons land vermoedelijk niet meer voor dit jaar zal zijn. “Hoelang kunnen we ons hoofd nog boven water houden?", vraagt Dirk zicht af.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas