Bouwkraan aan Hasseltse Kanaalkom ligt plots in het water: “Door technische fout is hij gewoon omgevallen”
De bouwkraan aan de Hasseltse kanaalkom stond nog maar een paar dagen recht, en toch lag hij maandagmorgen al weer neer. “Hierdoor loopt de bouw van het nieuwe drijvende clubhuis wel vertraging op”, aldus havenmeester Danny Van Woensel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Asfaltvernieuwing op Hasseltse Kuringersteenweg op donderdagnacht
Hasselt -
HLN Shop
De grote plas over aan een scherpe prijs: vijf dagen New York in evenveel niet te missen tips
Groene parken, stranden in overvloed en een flinke portie fun en cultuur. New York heeft alles in huis voor een geslaagde zomervakantie. HLN Shop bevoorraadt je alvast met vijf tips om maximaal te genieten onder de New Yorkse zon. -
Livios
Einde van gasketels op komst? “Met een verbod sluit je dingen uit, maar los je het echte probleem nog niet op”
Na Duitsland kondigde ook Nederland aan om gasketels te verbieden vanaf 2026. Komt er binnenkort ook bij ons een verbod op nieuwe zulke ketels? Bouwsite Livios vroeg het aan Charlotte van de Water, klimaatbeleidexpert, en Guy Gommeren, bouwtechnologie-expert bij technologiefederatie Agoria. -
-
PREMIUM
KRC Genk-Royal Antwerp FC is risicomatch voor politie: harde kernen worden in het oog gehouden
Genk -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUM
600 personeelsleden vieren 100 jaar brouwerij in Alken: “Onze Cristal-pils zal nog lokaler gemaakt worden, dankzij onze landbouwers”
Brouwerij Alken bestaat precies 100 jaar en dat moet gevierd worden. De bijna 600 personeelsleden van Alken-Maes zakten af naar Alken voor een rondleiding en uiteraard een feestje. “Iedereen samenbrengen is ons nog nooit gelukt, dus dit is een ideale gelegenheid”, klinkt het. Yannick Boes en Jan Indekeu, nazaten van de oprichters van 100 jaar geleden, meesterbrouwer Ellen Mertens en huidig CEO Marc Josephus Jitta kijken alvast ambitieus naar de toekomst.Alken -
Mijnenergie
Accijnzen voor aardgas verhogen in juli én mogelijk ook in oktober: op welke financiële impact moet je rekenen?