In het laatste weekend van de zomervakantie is de Groene Boulevard opnieuw dé place-to-be voor kunst, boeken en streetacts. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
In het laatste weekend van de zomervakantie is de Groene Boulevard opnieuw dé place-to-be voor kunst, boeken en streetacts. (Archiefbeeld) © Borgerhoff

Boulev’art brengt kunst en streetacts opnieuw naar de Hasselaar op 27 augustus

HasseltOp zaterdag 27 augustus keert Boulev’art voor een elfde keer terug naar de binnenstad van Hasselt. De culturele avondmarkt kleurt san opnieuw de Groene Boulevard met tal van boeken, sfeervolle straatacts en creatievelingen die voor de ogen van de bezoeker aan hun nieuwste creaties werken en tonen.

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”
  PREMIUM
  Hasselt

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Hasselt al wakker van de Rode Duivels? “Als stad hebben we nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen”

  Op 21 november start het Wereldkampioenschap Voetbal, maar daar lijkt Hasselt zich nauwelijks van bewust. Zo heeft de Stad Hasselt nog maar één aanvraag voor een groot scherm binnen en gaan ook de Hasseltse ondernemers waaronder drankenhandelaar Prik & Tik in Stevoort en traiteur Quetin een kalme periode tegemoet. “Het lijkt wel alsof niemand het gewend is om het WK Voetbal in de winter te vieren.”
 2. Van het doorkijkkerkje tot het Prinsenhof: op deze 9 locaties in Limburg maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Limburg

  Van het doorkijk­kerk­je tot het Prinsenhof: op deze 9 locaties in Limburg maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het doorkijkkerkje in Borgloon tot het Prinsenhof in Hasselt: op deze 9 locaties in Limburg leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 3. IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt
  Hasselt

  IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt

  De eerste resultaten van het project ‘Circulair Werk(t)’ zijn zichtbaar in Hasselt. Zo zijn bij een aantal handelaars de etalages ingericht met tweedehandsmateriaal. “Dankzij de goede samenwerking tussen Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen kregen zij een ‘gloednieuwe’ inrichting van hun etalage, allemaal met herbruikt materiaal. Een verbluffend resultaat”, aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA).
 1. Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Truiden tuchtprocedure tegen financieel directeur: “Hij vond een manier om zonder toestemming grote geldsommen te versluizen”
  Sint-Truiden

  Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Trui­den tuchtproce­du­re tegen financieel directeur: “Hij vond een manier om zonder toestem­ming grote geldsommen te versluizen”

  Het stadsbestuur van Sint-Truiden start een tuchtprocedure op tegen financieel directeur Luc Vandijck. Oppositiepartij Vooruit drong aan op een schorsing van de man, nadat bekend werd dat voormalig burgemeester Jef Cleeren (CD&V) in 2017 en 2020 een totaalbedrag van 65.000 euro ontving van de stad.