Bjorn Kiggen uit Bocholt wil met zijn boek meer jongeren en hun ouders in psychische moeilijkheden helpen de weg naar een beter leven terug te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Kiggen uit Bocholt wil met zijn boek meer jongeren en hun ouders in psychische moeilijkheden helpen de weg naar een beter leven terug te vinden. © Bjorn Kiggen

Bjorn Kiggen (42) wil met zijn boek jongeren de weg wijzen naar psychisch welzijn: “Ik schreef afscheidsbrieven, maar leid nu een mooi leven”

Bocholt/HasseltSinds de coronacrisis komt ons psychisch welzijn steeds meer in het gedrang, en ook jongeren voelen zich volgens hoogleraar psychologie aan de KU Leuven Inez Germeys vaker eenzaam en depressief. Juist daarom wil Bjorn Kiggen (42) uit Bocholt zoveel mogelijk jongeren en ouders bereiken met zijn boek ‘De jongen met de goedkope loopschoenen’. Zelf werd de Limburger – en Hamburger sinds 2006 – in zijn jongste jaren geteisterd door sociale fobieën en paniekaanvallen. “Maar ondanks dat ik extreem diep heb gezeten, heb ik nu toch een mooi leven. Die uitkomst is ook weggelegd voor andere mensen die het nu moeilijk hebben.”

 1. Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Jessa Ziekenhuis en Sint-Tru­do mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

  Het is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"