69 partners uit 15 verschillende landen zetten binnen 3TR-project stap naar gepersonaliseerde geneeskunde voor 7 immunologische ziektes.
Volledig scherm
69 partners uit 15 verschillende landen zetten binnen 3TR-project stap naar gepersonaliseerde geneeskunde voor 7 immunologische ziektes. © RV

BIOMED en MS Centrum Pelt zoeken therapievoorspellers voor MS in Europees onderzoeksproject

Welke therapie voor MS zal aanslaan bij welk type patiënt? En kan je dit op voorhand nog beter voorspellen? Op die vraag zoekt BIOMED samen met Revalidatie & MS Centrum Pelt een antwoord tijdens het grote Europese onderzoeksproject 3TR. “Tijdens dit project volgen we MS-patiënten op die een therapie krijgen en zoeken we naar bepaalde stoffen in het lichaam waarmee we op voorhand kunnen voorspellen of de therapie al dan niet zal aanslaan”, zegt prof. dr. Veerle Somers.

0 reacties

 1. Hogeschool PXL lanceert nieuwe Digital Business School
  Hasselt

  Hogeschool PXL lanceert nieuwe Digital Business School

  De Hogeschool PXL lanceert ‘Digital Business School’, een nieuw initiatief waarin de expertise van de departementen PXL-Research, PXL-Digital en PXL-Business in het kader van het programma ‘Levenslang Leren’ samengebundeld worden. “In diverse domeinen zullen we vijf verschillende ‘business architecten’ opleiden die vanuit hun domein via technologie structuren uittekenen en initiatieven nemen”, aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.
 2. Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouwde ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouw­de ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”

  Nadat hij een halfjaar lang in een zelfgemaakt bamboehuisje vertoefde aan de Hasseltse Scheepvaartkaai, is Stef Lemmens (28) alweer terug met een wel heel bijzonder project. Op drie maanden tijd bouwde de jonge twintiger een tweede ‘tiny house’...dit keer op wielen. Daarmee trekt hij een week lang de stad rond om in gesprek te gaan met buurtbewoners over zijn alternatieve manier van wonen. “En dan niet om hen ervan te overtuigen dat dit huisje per se ‘the way to go’ is, maar wél om levenslessen met elkaar uit te wisselen”, aldus Stef.