De bibliotheek in Hasselt.
Volledig scherm
De bibliotheek in Hasselt. © Mine Dalemans

Bibliotheek Hasselt Limburg lanceert coronavrije uitleenservice

Net zoals andere openbare instellingen sluit Bibliotheek Hasselt Limburg de deuren tijdens de coronacrisis. Maar om boekenwurmen tijdens de quarantaine toch van hun essentiële leesvoer te voorzien, start de bibliotheek vanaf dinsdag 17 maart met de coronavrije uitleenservice ‘Grab & Go’. 

 1. Vaccinatiecentrum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjarigen
  Bilzen/Tongeren

  Vaccinatie­cen­trum Tongeren is gestart met vaccineren van twaalfjari­gen

  Een tijdje geleden werd het licht op groen gezet voor de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen met het Pfizer-vaccin. Sinds deze week zijn die vaccinaties ook effecties gestart. Volgens gegevens van het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn er in Vlaanderen al meer dan 40.000 jongeren tussen de 12 en de 15 jaar die minstens een eerste keer zijn ingeënt tegen corona. In het vaccinatiecentrum van Tongeren gaat het om een 15-tal 12-jarigen. De meesten van die leeftijd, die woonachtig zijn in Tongeren, Voeren of Herstappe, zullen voor 4 augustus hun uitnodiging in de bus krijgen. “In Bilzen zijn de uitnodigingen voor de 12-jarigen nog niet verstuurd, maar wel al voor 13-jarigen”, aldus Luc Hendrix, voorzitter van de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg.
 2. Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek al één jaar met oude Ford Transit op weg naar India: “Reisrichting heb ik, maar ik doe het vooral rustig aan”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek al één jaar met oude Ford Transit op weg naar India: “Reisrich­ting heb ik, maar ik doe het vooral rustig aan”

  Op 11 augustus is het exact één jaar geleden dat Bram Vanhove (24) uit Diepenbeek aan zijn ultieme droom begon: een solotrip naar India. Dat doet de jonge twintiger in zijn opgelapte Ford Transit-bus, waarmee hij intussen al zeker dertien landen ontdekt heeft. Maar of Limburg hem weer snel terugziet? “Daarvoor beleef ik nu nog iets te veel de tijd van mijn leven”, lacht de twintiger.