De tijd van waarschuwen is al lang voorbij.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijd van waarschuwen is al lang voorbij. © Shutterstock

Betrapt met de gsm achter het stuur in Limburg? Dan ben je je rijbewijs meteen kwijt voor een week

LimburgHet parket Limburg bindt de strijd aan met automobilisten die hun gsm gebruiken achter het stuur.  “We houden nu een maand lang acties en dat kan vaker herhaald worden", zegt Anja de Schutter van het parket. Wie betrapt wordt, speelt zijn of haar rijbewijs meteen voor acht dagen kwijt. En de boete kan oplopen tot minstens 200 euro.

  1. Borstcentrum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelinster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”
    Hasselt

    Borstcen­trum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelin­ster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”

    Het borstcentrum van het Jessa Ziekenhuis heeft een belangrijke internationale erkenning gekregen: het EUSOMA-certificaat. Dat wordt in de medische wereld wel eens de ‘Michelinster’ genoemd. “Dit toont dat ons centrum beantwoordt aan de gouden standaarden voor de behandeling van borstkankerpatiënten. Op liefst 150 criteria scoren we positief", zegt dr. Guy Orye van het borstcentrum.