Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Bestuurder veroorzaakt wilde achtervolging in Hasselt nadat hij paaltje omverrijdt: agent gewond

HasseltEen politieagent van de politiezone Limburg Regio Hoofstad (LRH) raakte zaterdagmiddag gewond tijdens een wilde achtervolging in Hasselt. De politieploeg zag een bestuurder van een Peugeot tegen een paaltje rijden in het centrum, maar in plaats van te stoppen, sloeg de bestuurder op de vlucht.

 1. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

  Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.
 1. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.
 2. Koen de Wit wint de laatste Belcar-race, Marc Goossens op podium in Nascar op Circuit Zolder

  Koen de Wit wint de laatste Bel­car-ra­ce, Marc Goossens op podium in Nascar op Circuit Zolder

  Het American Festival op Circuit Zolder is een sportief en extrasportief succes geworden. Een prachtige herfstzon, veel volk en heerlijk bevochten wedstrijden in de diverse raceklassen. Het Belcar Endurance Championship kent zijn laatste winnaars en uiteraard de kampioenen van dit seizoen 2021 en in de EuroNASCAR Pro ging de zege naar de regerende kampioen Alon Day, kersvers winnaar ook van de 24 uur van Zolder. De man uit Israël haalde het voor ‘onze’ Marc Goossens.