Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Bestuurder veroorzaakt wilde achtervolging in Hasselt nadat hij paaltje omverrijdt: agent gewond

HasseltEen politieagent van de politiezone Limburg Regio Hoofstad (LRH) raakte zaterdagmiddag gewond tijdens een wilde achtervolging in Hasselt. De politieploeg zag een bestuurder van een Peugeot tegen een paaltje rijden in het centrum, maar in plaats van te stoppen, sloeg de bestuurder op de vlucht.

 1. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  216

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Lecocq Flavours viert honderdste verjaardag én Hasseltse roots met boek: “Erfgoed dat niet altijd bekend is bij het grote publiek”
  PREMIUM
  Hasselt/Zonhoven

  Lecocq Flavours viert honderdste verjaardag én Hasseltse roots met boek: “Erfgoed dat niet altijd bekend is bij het grote publiek”

  De Zonhovense aromaleverancier Lecocq Flavours viert haar honderdjarig bestaan met het splinternieuwe en toepasselijk boek ‘100 jaar Lecocq Flavours’. Zo neemt zaakvoerder Olivier Lecocq samen met zijn vrouw Eveline Sticker de lezer in 160 pagina’s mee in heel wat oude, onbekende, maar vooral waardevolle verhalen over Hasselt als jeneverstad.