Archiefbeeld van de Sint-Hubertuskerk in Runkst.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Sint-Hubertuskerk in Runkst. © Borgerhoff

Bepaal mee de nieuwe invulling van Sint-Hubertussite Runkst

HasseltDe Sint-Hubertussite in Runkst met de Sint-Hubertuskerk en de pastorijwoning krijgt een nieuwe invulling. De kerk wordt omgetoverd tot een kerkpark en de pastorij wordt uitgebouwd tot een ontmoetingscentrum. Het geheel wordt ingebed in een gloednieuw ontmoetingsplein. “Vrijdag starten we het participatietraject waarmee de Runkstenaar de invulling mee kan bepalen”, aldus schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Laurence Libert (Open Vld). 

  1. De 6 mooiste plekjes in Genk volgens rapper Tiewai: “Koffie drinken tussen de vinylplaten bij George & The Bear vind ik zalig”
    PREMIUM
    Genk

    De 6 mooiste plekjes in Genk volgens rapper Tiewai: “Koffie drinken tussen de vinylpla­ten bij George & The Bear vind ik zalig”

    Door de coronacrisis trekken we er steeds vaker op uit in eigen land. Er valt dan ook heel wat te ontdekken. En de Limburgse stad Genk hoeft wat dat betreft allesbehalve onder te doen. Maar welke plekjes moet je als toerist of als rasechte Genkenaar zekér eens bezoeken? Wij vroegen het aan geboren en getogen Genkenaar Thierry Verjans, beter bekend onder zijn artiestennaam Tiewai.