Op 20 september vindt het event plaats.
Volledig scherm
Op 20 september vindt het event plaats. © Cmd-Esc

Belgisch kampioenschap ‘City Escape' in Hasselt, Genk en Sint-Truiden

Op 20 september 2020 vindt de eerste editie plaats van het Belgisch kampioenschap City Escape. In 23 Belgische steden zullen deelnemers de strijd met elkaar aangaan in een Augmented Reality stadsspel. “Het spel zal gespeeld worden in teams van maximaal 4-5 personen. Ieder team is en blijft zo zijn eigen bubbel”, verzekert Kiani Hallumiez van de organisatie. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Jessa Ziekenhuis leidt personeelsleden op tot experts in seksualiteit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis leidt personeels­le­den op tot experts in seksuali­teit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”

  Vanaf 2022 wil het Jessa Ziekenhuis op elke afdeling een verpleegkundige die gespecialiseerd is in seksualiteit. Daarvoor zullen de verpleegkundigen een opleiding moeten volgen bij een seksuoloog. Het nieuwe project werd niet toevallig voorgesteld op de Dag tegen Kanker. “Een kankerbehandeling is vaak heel ingrijpend in het seksleven van patiënten", vertelt seksuologe Kristel Mulders.
 3. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
  Play
  Hasselt

  Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

  De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal opnames gestegen met liefst 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden hebben ernstige coronaklachten. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.