De krantenkiosk op het Kolonel Dusartplein staat al sinds 2019 leeg, maar zal nu een andere invulling krijgen. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
De krantenkiosk op het Kolonel Dusartplein staat al sinds 2019 leeg, maar zal nu een andere invulling krijgen. (Archiefbeeld) © Karolien Coenen

Bekendste krantenkiosk van Hasselt zal deze week voorgoed verdwijnen

HasseltOp woensdag 5 mei start een aannemer in opdracht van de stad Hasselt met de afbraakwerken van de krantenkiosk op het Kolonel Dusartplein. De bekendste kiosk van Hasselt stond al sinds 2019 leeg. “Moderne uitbating is helaas onmogelijk door de beperkte oppervlakte, maar we maken er een nieuw groen stukje binnenstad van”, aldus schepen voor Gebouwen Laurence Libert (Open Vld). 

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen
  Hasselt

  PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen

  De succesvolle vegan kaneelbroodjes van het Hasseltse ‘PEAS’ is op weg om met twee nieuwe winkels binnenkort ook Leuven en Antwerpen te veroveren. Om die plannen in vervulling te laten gaan, startten uitbaters Els Berx (46) en Davy Rosiak (39) een financieringscampagne via het platform ‘WinWinner’. “Die loopt nog net geen twee weken, maar intussen mogen we al op 63.500 euro rekenen”, aldus Els en Davy.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”