De zaakvoerder staat ook bekend om zijn rol in de autosportwereld
Volledig scherm
De zaakvoerder staat ook bekend om zijn rol in de autosportwereld © Jan Geeroms

Bekende Hasseltse horecazaakvoerder (55) riskeert 3 jaar cel voor witwas van ruim 6 miljoen euro

Een bekende Hasseltse horecazaakvoerder (55) stond vandaag terecht in de correctionele rechtbank van Hasselt voor de valsheid in boekhouding, het misbruik van vertrouwen en het witwassen van grote sommen geld. In totaal zou hij op die manier 6,4 miljoen euro aan winsten uit zijn zaak niet in de boekhouding hebben aangegeven. De restaurantuitbater kon het geld gebruiken bij zijn liefde voor dure wagens, zijn betrokkenheid in de Belgische autosport en de aankoop van drie appartementen.

1 reactie

 • Roy Coocks

  3 jaar geleden
  Als hij zóveel achterover heeft kunnen drukken, dan zal zijn straf omgekeerd evenredig zijn. Zó werkt dat hier nu eenmaal. Zelfs de procureur kan al leven met straffen met uitstel. Ge moet dus niet vragen...
 1. Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Michel Fryns (63) en dochter Céleste (26) zetten als vierde en vijfde generatie ‘Fryns Distillery’ opnieuw op de kaart: “Jenever is zoveel méér dan een zoet borreltje op de kerstmarkt”

  Na 40 jaar in andere handen is de Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ opnieuw in handen van vierde generatie Michel Fryns (63) en dochter en vijfde generatie Céleste (26). Samen vieren zij dit jaar het 135-jarig bestaan van hun stokerij, en ook de stedelijke musea springen op de feestkar met een driedelige expo over de stokersfamilie. Een unieke jenever in ‘limited edition’ is nog op komst, net zoals een internationalisering op termijn. “Veel mensen begrijpen niet dat ik hier nog op mijn 63ste aan begin”, lacht Michel. “Gelukkig geeft het enthousiasme van mijn dochter mij de energie om Fryns samen met haar terug op de rails én verder te krijgen.”
 2. Mobiele klimaatexpo reist van Hasseltse speelplaats naar speelplaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”
  PREMIUM
  Hasselt

  Mobiele klimaatex­po reist van Hasseltse speel­plaats naar speel­plaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”

  Bijleren over de klimaatverandering én oplossingen aanreiken: dat is het doel van de nieuwe, mobiele klimaatexpo die vanaf vandaag op de speelplaats van Kindsheid Jesu in Hasselt staat. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Grootouders voor het Klimaat Limburg om de klimaatverandering in de wereld, maar ook op lokaal vlak bespreekbaar te maken.