Ook de Limburgse beautysector gaat uit de kleren om een duidelijk signaal naar de regering te sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de Limburgse beautysector gaat uit de kleren om een duidelijk signaal naar de regering te sturen. © Veronique Marchand/Christophe De Gauquier

Beautysector voert naakt protest: “De regering wil ons uitkleden, maar we doen dat liever zelf”

Hasselt/BeringenHoewel niet-essentiële winkels sinds deze week opnieuw open mogen, zal ook de maand december aan de beautysector voorbijgaan. Toekomstperspectief is er nagenoeg niet, want de vraag blijft of contactberoepen vanaf januari hervat kunnen worden. “De regering wil ons uitkleden, maar we doen dat liever zelf”, reageert de Hasseltse nagelstyliste Veronique Marchand. Zij ging daarom naakt op de foto in haar salon. En haar collega’s? Die volgen over heel België. 

 1. “Contact met elkaar komt weer dichterbij”: bewoners WZC Katharinadal krijgen eindelijk coronavaccin
  PREMIUM
  Hasselt

  “Contact met elkaar komt weer dichterbij”: bewoners WZC Katharina­dal krijgen eindelijk coronavac­cin

  Voor de 69 bewoners van het Hasseltse woonzorgcentrum Katharinadal zijn de eerste vaccinaties zaterdag gestart. Alle bewoners verwelkomen het Pfizer-vaccin met open armen, nadat ze tijdens een uitbraak in de eerste coronagolf afscheid moesten nemen van maar liefst 25 medebewoners. Met dit prikje moeten ze niet meemaken wat ze in maart 2020 hebben doorstaan. “En dan kunnen we binnenkort weer zorgeloos praatjes maken met elkaar”, klinkt het bij hen. “We missen dat contact.”
 2. Jessa Ziekenhuis en Sint-Trudo mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Jessa Ziekenhuis en Sint-Tru­do mogen vaccinatie personeel dan toch opstarten: “Licht staat op groen, dat is wat telt”

  Het is zover: het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden hebben zonet verlossend nieuws gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beide ziekenhuizen mogen onmiddellijk beginnen met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers, die op de spoedafdeling of de intensieve zorg werken. “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen”, zegt Yves Breysem, algemeen directeur van Jessa. Het ziekenhuis deelt dan ook vanavond nog de eerste coronaprikken uit.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre