Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Automobilist rijdt Paul (77) dodelijk aan in Kermt, pleegt vluchtmisdrijf en meldt zich nadien: “Kinderen van opvang hebben het allemaal zien gebeuren”

Een automobilist is vrijdagnamiddag weggevlucht na een aanrijding in Kermt (nabij Hasselt) waarbij de 77-jarige Paul B. om het leven is gekomen. Later ging de automobilist zich toch aanmelden bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

 1. OPROEP. Zin in het Schlagerfestival én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel
  Hasselt

  OPROEP. Zin in het Schlager­fes­ti­val én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel

  Vanaf deze vrijdagavond kan het Schlagerfestival naar jaarlijkse gewoonte eindelijk opnieuw plaatsvinden. Zo kunnen feestvierders de komende twee weekends op 22, 23, 24, 29 en 30 oktober in de Hasseltse Trixxo Arena terecht voor de 15de editie, ditmaal met optredens van onder meer De Romeo’s, Willy Sommers en Raymond van het Groenewoud. “Wél zoeken we nog extra personeel voor 29 en 30 oktober”, roept de organisatie op.
 1. Spoedafdeling Hasselt bezwijkt onder druk: “Die derde boosterprik moet er nú komen”
  Play
  Hasselt

  Spoedafde­ling Hasselt bezwijkt onder druk: “Die derde booster­prik moet er nú komen”

  De spoedafdeling van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bezwijkt stilaan onder de druk. In vergelijking met 2019 is het aantal opnames gestegen met liefst 20 procent. Vooral personen met een alcoholprobleem én niet-gevaccineerden hebben ernstige coronaklachten. Volgens insiders heeft het personeel er al over nagedacht om het werk neer te leggen. “De druk is enorm en dan moet het winterseizoen nog beginnen”, zegt directeur Jos Vandekerkhof.