Vanaf donderdag 16 september kunnen Hasselaren en kunstliefhebbers de hele avond lang genieten van cultuur, kunstenaars aan het werk, expo’s en meer.
Volledig scherm
Vanaf donderdag 16 september kunnen Hasselaren en kunstliefhebbers de hele avond lang genieten van cultuur, kunstenaars aan het werk, expo’s en meer. © Laura Adai/Unsplash

Atelierbezoeken, expo’s en cultuur tot in de late uurtjes: Hasselt stoomt zich klaar voor Kunstennacht

HasseltDoor de coronaperikelen kon de Hasseltse Kunstennacht vorig jaar en eerder dit jaar niet doorgaan, maar daar brengt de stad nu verandering in. Zo arriveert de volgende editie op donderdag 16 september, waarop alle kunstliefhebbers vanaf 18 uur tot in de late uurtjes welkom zijn bij meer dan 25 locaties voor expo’s, performances, atelierbezoeken, workshops én zelfs een infoavond. 

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.