Vanaf donderdag 16 september kunnen Hasselaren en kunstliefhebbers de hele avond lang genieten van cultuur, kunstenaars aan het werk, expo’s en meer.
Volledig scherm
Vanaf donderdag 16 september kunnen Hasselaren en kunstliefhebbers de hele avond lang genieten van cultuur, kunstenaars aan het werk, expo’s en meer. © Laura Adai/Unsplash

Atelierbezoeken, expo’s en cultuur tot in de late uurtjes: Hasselt stoomt zich klaar voor Kunstennacht

HasseltDoor de coronaperikelen kon de Hasseltse Kunstennacht vorig jaar en eerder dit jaar niet doorgaan, maar daar brengt de stad nu verandering in. Zo arriveert de volgende editie op donderdag 16 september, waarop alle kunstliefhebbers vanaf 18 uur tot in de late uurtjes welkom zijn bij meer dan 25 locaties voor expo’s, performances, atelierbezoeken, workshops én zelfs een infoavond. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein
  Hasselt

  Hasseltse Dag van de Jeugdbewe­ging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusart­plein

  Liefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.
 1. Hasselt bruist weer, met dank aan de Jeneverfeesten: “Drummen rond het Jenevermanneke zal voor volgend jaar zijn”
  Hasselt

  Hasselt bruist weer, met dank aan de Jenever­fees­ten: “Drummen rond het Jeneverman­ne­ke zal voor volgend jaar zijn”

  Lang geleden dat het koppenlopen was in de Hasseltse binnenstad, en daar hebben de Jeneverfeesten én de heerlijke herfstzon voor gezorgd. Met een ‘coronabandje’ kon je op alle pleinen in de stad geraken en naar hartenlust meefeesten. Zaterdagmiddag werd de jenever van kersvers stoker Steven Reekmans geproefd. De man volgt Jan Kempeneers op, die jarenlang stoker van het Jenevermuseum mocht zijn. Wij gingen naar Hasselt en lieten ons onderdompelen in de sfeer. En in een klein beetje jenever.