Pukkelpop zal ook dit jaar niet doorgaan, tot spijt van lokale verenigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pukkelpop zal ook dit jaar niet doorgaan, tot spijt van lokale verenigingen. © Mine Dalemans

Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

HasseltDe afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.

  1. REPORTAGE. Buurtbewoners Pukkelpop zijn opgelucht: “We stonden op en gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kon verlopen”
    PREMIUM
    Hasselt

    REPORTAGE. Buurtbewo­ners Pukkelpop zijn opgelucht: “We stonden op en gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kon verlopen”

    Terwijl de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en muziekfanaten het vierdaagse festival aan hun neus zien voorbijgaan, reageren de meeste buurtbewoners opgelucht op het nieuws. Velen van hen baten zelf een eetstandje uit vlak bij de weide en vroegen zich af hoe dat veilig zou kunnen verlopen. “Het is jammer voor de jeugd, maar het is te vroeg om nu al alle remmen los te laten.”