Herfstbeelden in Bokrijk.
Volledig scherm
Herfstbeelden in Bokrijk. © Bokrijk

Annulaties bij 70% van Limburgse logiesuitbaters voor herfstvakantie: “Tweede klap in zes maanden tijd”

LimburgVakantieparken moeten op 3 november de deuren sluiten, zo maakte het Overlegcomité vrijdagavond bekend. Maar nog voor dat nieuws naar buiten gebracht werd, was al duidelijk dat de Limburgse logiessector geen herfstvakantie heeft om naar uit te kijken. Zeventig procent liet al annulaties noteren.

 1. CLB Limburg kan overzicht kinderen met lichamelijke klachten niet bewaren: “Contactopsporing slokt ons op”
  PREMIUM
  Hasselt

  CLB Limburg kan overzicht kinderen met lichamelij­ke klachten niet bewaren: “Contactop­spo­ring slokt ons op”

  Steeds meer kinderen ondervinden lichamelijke klachten door de coronacrisis, meldt Philippe Alliet, kinderarts in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Zij hebben vaker hoofd- en buikpijn, angstproblemen, eetstoornissen en suïcidale gedachten. Ook het Vrij CLB Limburg ziet sinds maart een verdubbeling in de vraag van kinderen en ouders om hulp. “Met chatgesprekken proberen we hen op te vangen, maar door de tijdrovende contactopsporing zijn we allang het overzicht verloren.”
 1. Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers tijdens thema-actie
  Hasselt

  Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaar­heid van zwakke weggebrui­kers en bromfiet­sers tijdens the­ma-ac­tie

  In 2019 maakten fietsers maar liefst 23% uit van het totaal aantal verkeersdoden in Vlaanderen. In totaal lieten 132 zwakke weggebruikers en bromfietsers het leven. “De herfst en de winter vragen bovendien om extra oplettendheid. De donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer, bemoeilijken de zichtbaarheid, zeker die van zwakke weggebruikers en bromfietsers”, klinkt het bij de provincie Limburg. “Verlichting en reflecterende kledij zijn geen overbodige luxe, maar levensreddende middelen.” Daarom start de provincie aanstaande maandag met een thema-actie, waarbij de Limburgse politiekorpsen meer controles zullen voeren op de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend