Amy Courtens.
Volledig scherm
Amy Courtens. © Foto Photo News

Amy (19) dingt mee naar kroontje Miss België

HASSELTDe Hasseltse Amy Courtens (19) staat vanavond in de theaterzaal van Plopsaland De Panne als enige Limburgse in de finale van Miss België. Courtens heeft geen ervaring met het Miss-wereldje maar wordt wel tot de favorieten gerekend.

 1. Vrij CLB Limburg verwacht ‘code oranje light’ voor scholen: wel open, geen extra activiteiten. “Volledig naar oranje vergroot kloof tussen kansarm en -rijk”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vrij CLB Limburg verwacht ‘code oranje light’ voor scholen: wel open, geen extra activitei­ten. “Volledig naar oranje vergroot kloof tussen kansarm en -rijk”

  Deze week werd bekend dat alle secundaire scholen op ‘code geel’ blijven draaien, maar volgens het Vrij CLB Limburg zal de overheid binnenkort tóch bijkomende maatregelen doorvoeren. Zo wordt er nu over een tussenstap tussen ‘code geel’ en ‘code oranje’ nagedacht om de scholen open te houden, maar buitenschoolse activiteiten wél formeel op te schorten.
 2. Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs
  Hasselt

  Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs

  Een 40-jarige vluchteling van Russische afkomst krijgt een celstraf van achttien maanden met uitstel voor het bezit en de verkoop van heroïne en het bezit van cannabis in Hasselt. De man werd dit voorjaar betrapt en was eerder door de rechtbank van Hasselt al veroordeeld voor diefstallen. Hij krijgt een uitstel van zijn straf voor drie jaar en moet zich houden aan bepaalde voorwaarden. Zo moet hij elk contact met het drugsmilieu vermijden.