Het academiejaar wordt naar goede gewoonte ingezet met de stoet der togati.
Volledig scherm
PREMIUM
Het academiejaar wordt naar goede gewoonte ingezet met de stoet der togati. © Karolien Coenen

Academiejaar officieel ingezet met traditionele stoet én groot nieuws: “UHasselt verhuist in 2022 naar Herkenrodekazerne”

HasseltNaar jaarlijkse gewoonte is het academiejaar in Hasselt officieel geopend met de traditionele stoet der togati. Dit jaar had de rector van de UHasselt groot nieuws in petto voor de heuglijke gebeurtenis. “In 2022 nemen we écht intrek in de Herkenrodekazerne in het Hasseltse centrum", klinkt het. De nauwe band tussen de stad en de universiteit worden zo nog net iets nauwer.

 1. 1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossingen voor energiecrisis met Lego-robots
  Hasselt

  1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossin­gen voor energiecri­sis met Le­go-ro­bots

  De grootste techniekwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 14 jaar is terug. Zo brachten Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Embuild Limburg liefst 1.400 kinderen van 40 Limburgse scholen samen aan de Hogeschool PXL voor de regiofinales van de FIRST LEGO LEAGUE. In verschillende teams bouwden de jongeren een LEGO-robot, programmeerden ze het op een wedstrijdtafel én gingen ze op zoek naar oplossingen voor de energiecrisis.
 2. IN BEELD. Teleurgestelde supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Duivels-match
  Sint-Truiden

  IN BEELD. Teleurge­stel­de supporters bij ‘t Elfde Gebod na Rode Dui­vels-match

  Match na match kwamen Truienaars samen in café ‘t Elfde Gebod in Zepperen samen om te supporteren voor hun Rode Duivels. Waar er de eerste wedstrijd nog hoop was, is die na vandaag opgeborgen. De teleurgestelde gezichten van de supporters spreken dan ook boekdelen. Al zal café-uitbater Philip Blavier zijn Rode Duivels niet snel laten vallen. Op de planning staat zelfs nog een Belgenfeestje bij de finale van het WK. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 4. Hasseltse schepen met Marokkaanse roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”
  Hasselt

  Hasseltse schepen met Marokkaan­se roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”

  De Hasseltse schepen met Marokkaanse roots Habib El Ouakili (RoodGroen+) is zeer kritisch voor de Marokkaanse relschoppers die zondag voor vernieling in Brussel en Antwerpen zorgden. “De verzekering zal de getroffenen vergoeden, maar jullie ruiten zijn voor altijd ingeslagen”, zegt hij. “Er is niets mis met sportieve rivaliteit, maar dit mag nooit tot geweld leiden.”