De jonge Hasseltse Elise heeft de fotowedstrijd van het Hasseltse stadsarchief gewonnen.
Volledig scherm
De jonge Hasseltse Elise heeft de fotowedstrijd van het Hasseltse stadsarchief gewonnen. © Stad Hasselt

7-jarige Elise wint fotowedstrijd Hasselts stadsarchief naar aanleiding van één jaar corona

HasseltEind april 2020 deed het Hasselts stadsarchief een oproep aan de Hasselaren om mee te bouwen aan een ‘corona-archief’ om de uitzonderlijke tijden te documenteren. Daar voegde de stad een fotowedstrijd aan toe inclusief jury, en intussen de bekendmaking van de winnaar: de zevenjarige Elise Ghekiere, op de foto terwijl ze thuisonderwijs volgt. “Deze foto zal voor heel wat Hasselaren herkenbaar zijn.”

 1. Pintjes, pintjes en nog eens pintjes: Hasseltse jongeren vinden de weg naar terrassen, politie temt vechtpartijtjes
  Hasselt

  Pintjes, pintjes en nog eens pintjes: Hasseltse jongeren vinden de weg naar terrassen, politie temt vechtpar­tij­tjes

  Terwijl het zaterdagvoormiddag nog rustig bleef in de Hasseltse binnenstad, zijn de terrassen intussen aan het volloppen. Vooral jongeren vinden de weg naar de cafés van het Kolonel Dusartplein, waar ze genieten van vers getapte pintjes en elkaars gezelschap. Weliswaar in overvloed, en dat merken ook de acht politieploegen. Zij staan vandaag met drie ploegen méér klaar dan voorheen.
 2. Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspectief”
  PREMIUM
  Hasselt

  Horeca-uitbaters stomen terrassen klaar voor zaterdag: “Bordje ‘te koop’ stond bijna voor de deur, maar éindelijk is er weer perspec­tief”

  Versgetapte pintjes, exotische cocktails en onze favoriete gerechten eindelijk weer op een bord: vanaf zaterdag mag het allemaal opnieuw op alle (hopelijk) zonovergoten terrassen. Ook de Hasseltse horeca-uitbaters bereiden zich momenteel nog stevig voor op het bevrijdingsweekend dat zal komen, “want zon of geen zon, het zal druk worden”, voorspellen ze. En dus ondergaat ook daar de terrasvloer een stevige schoonmaakbeurt, zorgen gloednieuwe planten voor de nodige sfeer, en verzekert de meetlat de anderhalve meter. “Eindelijk kunnen we weer.”
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'