Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

61-jarige voetganger komt ten val in Hasselt na botsing met step

HasseltEen step en een voetganger kwamen zaterdagavond op de Minderbroederstraat in Hasselt tot een aanrijding. De 61-jarige voetganger Chantal M. uit Hasselt kwam ten val. 

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”
  PREMIUM
  Limburg

  Waarom Limburg als enige Belgische provincie een eigen volkslied heeft (en dat zo belangrijk vindt): “Het is een deel van onze identiteit”

  De provincieraad in Hasselt stond klaar om uit volle borst mee te zingen, maar iedereen bleef verbaasd achter: het Limburgse volkslied weerklonk er zowaar niét. Iets wat anders traditioneel áltijd gebeurt. Een technisch foutje, zo bleek. Maar waarom heeft Limburg überhaupt, als enige Belgische provincie, een eigen volkslied? En waarom is het zo belangrijk? “Als je buiten de provinciegrens dat lied hoort, dan raakt je dat.”
 1. Jordy Croux maakt toptransfer in Japan en verhuist naar bekerfinalist Cerezo Osaka: "Een stap hogerop”
  voetbal belgen in buitenland

  Jordy Croux maakt toptrans­fer in Japan en verhuist naar bekerfina­list Cerezo Osaka: "Een stap hogerop”

  Eerder deze week gaf Jordy Croux in een interview in deze krant al aan snel duidelijkheid te brengen over zijn sportieve toekomst en dat nieuws raakte vandaag bekend. De 28-jarige flankaanvaller blijft aan de slag in de Japanse hoogste klasse, maar verlaat Avispa Fukuoka na twee seizoenen voor topclub Cerezo Osaka. Croux, in 2013 nog bekerwinnaar met Racing Genk, tekende een contract van drie jaar bij de bekerfinalist van afgelopen seizoen. Zijn verbintenis in Fukuoka zou zou eind januari aflopen.
 2. Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau of sprankelende outfits? Bij deze 7 feestelijke winkels in Hasselt scoor je zeker
  PREMIUM
  Hasselt

  Op zoek naar hét perfecte kerstca­deau of sprankelen­de outfits? Bij deze 7 feestelij­ke winkels in Hasselt scoor je zeker

  Ben jij nog druk op zoek naar een feestoutfit of mis je nog dat ene perfecte cadeau voor onder de kerstboom? Dan helpt onze redactie jou graag op weg met 7 must-visit adresjes in Hasselt. Sprankelende glitterrokken, duurzame zeepjes en ambachtelijke kerststronken die zo uit de oven komen: met deze tips wordt het een eindejaarsperiode om niet te vergeten.