Een boodschap voor minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) die een streng stikstofbeleid voert in Vlaanderen.
Volledig scherm
Een boodschap voor minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) die een streng stikstofbeleid voert in Vlaanderen. © Karolien Coenen

500 tractoren leggen verkeer lam in Hasselt: “Hoe kunnen we innoveren als de toekomst op losse schroeven staat?”

LimburgWie tijdens de avondspits rond Hasselt was, zat misschien een hele tijd in de file. Meer dan 500 tractoren uit gans Limburg reden naar de hoofdstad om hun ongenoegen te uiten. “We willen meer zekerheid over de toekomst voor onze sector", klinkt het bij de boeren. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimideerd voelen: “Wij controleren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”
  Herk-De-Stad

  NMBS vraagt om niet te aarzelen wanneer reizigers zich geïntimi­deerd voelen: “Wij controle­ren regelmatig, maar kunnen niet overal zijn”

  De getuigenis van de studente Romi (25), die woensdagavond op de trein tussen Diest en Brussel werd geïntimideerd door medereizigers, roept veel herkenbaarheid op. Bij NMBS zijn ze op de hoogte dat dergelijke gebeurtenissen zich afspelen op de trein. “In de eerste plaats raden we iedereen aan om het gratis nummer van Securail (0800/30230) in de gsm te zetten en niet te aarzelen om dit bellen of om een begeleider aan te spreken”, zegt woordvoerder Bart Crols.
 3. Van bloempotten versieren in Lanaken tot raamtekeningen maken in Hasselt: Met deze 7 winterworkshops in Limburg kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Limburg

  Van bloempot­ten versieren in Lanaken tot raamteke­nin­gen maken in Hasselt: Met deze 7 winterwork­shops in Limburg kom jij de koude dagen door

  De gezellige feestdagen zijn weer voorbij en voorlopig staat de zomer nog niet voor de deur. Je kan deze koude en natte dagen doorbrengen onder een dekentje voor de open haard of je kan ervoor kiezen om samen met je familie en vrienden de deur uit te gaan voor een leuke winterworkshop. Van bloemschikken in Diepenbeek tot raamtekeningen maken in Hasselt: Met deze 7 activiteiten in Limburg kom jij ongetwijfeld de koude dagen door.
 1. En plots is het Instagramaccount van Els (28) volledig verwijderd: “Acht jaar lang waardevol fotografiewerk gewist”
  Zonhoven

  En plots is het Instagram­ac­count van Els (28) volledig verwijderd: “Acht jaar lang waardevol fotografie­werk gewist”

  Het was voor de Zonhovense Els Dupont (28) deze week even schrikken toen ze haar Instagram wilde checken. Van de ene dag op de andere bleek haar account te zijn verwijderd. “Omdat het zogezegd in strijd was met de gebruiksvoorwaarden”, kreeg ze te horen. De jonge vrouw verliest in één vingerknip tal van mooie herinneringen en weet niet hoe ze die nog kan terugkrijgen.
 2. Topias Palmi (Limburg United) na kwalificatie tegen Leuven Bears voor de halve finales : “Half uur dramatisch”
  Basketbal BNXT Liga

  Topias Palmi (Limburg United) na kwalifica­tie tegen Leuven Bears voor de halve finales : “Half uur dramatisch”

  Met een mooie uitgangspositie verworven vrijdagavond in Leuven ontving Limburg United vol vertrouwen Leuven Bears voor de return in de kwartfinales van de beker van België. Met een bonus van negentien punten stonden de boys van T1 Raymond Westphalen met een half been in de halve finales. De Leuvense coach Eddy Casteels geeft nooit op. De Bears namen een verschroeiende start en speelden een half uur power play. Leuven leek freewheelend door te stoten naar de halve finales. In de laatste vijf minuten kon United de scheve situatie rechtzetten (61-72). Net zoals vorig seizoen wacht Okapi Aalst in de halve finales.