Een boodschap voor minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) die een streng stikstofbeleid voert in Vlaanderen.
Volledig scherm
Een boodschap voor minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) die een streng stikstofbeleid voert in Vlaanderen. © Karolien Coenen

500 tractoren leggen verkeer lam in Hasselt: “Hoe kunnen we innoveren als de toekomst op losse schroeven staat?”

LimburgWie tijdens de avondspits rond Hasselt was, zat misschien een hele tijd in de file. Meer dan 500 tractoren uit gans Limburg reden naar de hoofdstad om hun ongenoegen te uiten. “We willen meer zekerheid over de toekomst voor onze sector", klinkt het bij de boeren. 

 1. Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette behalen zege in klasse GTX in 24 uur van Dubai
  autosport

  Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette behalen zege in klasse GTX in 24 uur van Dubai

  In het Midden-Oosten is het internationale circuitseizoen van start gegaan, met de 24 uur van Dubai. Naast een algemene zege voor het Belgische WRT met onder meer Dries Vanthoor, deden de Belgen het ook goed in de diverse klassen. Zo wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette in de 24 uur van Dubai aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport een mooie zege in de GTX-klasse te veroveren.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.