Rechtbank Hasselt
Volledig scherm
Rechtbank Hasselt © Bart Borgerhoff

42 maanden cel voor dood van asielzoekster uit Heusden-Zolder

Hasselt/Heusden-Zolder/BocholtDe Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag een 28-jarige voor de dood van een 21-jarige asielzoekster in Heusden-Zolder. De man werd schuldig bevonden aan het opzettelijk verwonden van de vrouw, zonder het oogmerk om te doden, maar wel met de dood tot gevolg. Het slachtoffer overleed nadat haar hoofd door een val onder de auto van de beschuldigde belandde.

 1. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt
  PREMIUM

  Van tagliatel­le tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditione­le verse pasta maakt

  Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.”
 2. Agressie tegen buschauffeurs steeg met 20 procent: “Proefproject met bodycams voor controleurs opgestart”
  PREMIUM

  Agressie tegen buschauf­feurs steeg met 20 procent: “Proefpro­ject met bodycams voor contro­leurs opgestart”

  Vorig jaar waren er bij De Lijn meer dan 2.250 situaties van agressie tegen een buschauffeur, een stijging met ruim 20 procent over heel Vlaanderen. Naar aanleiding van de recente zware agressie tegen een chauffeur in Genk, laat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) weten dat er proefprojecten lopen met bodycams bij controleurs. “We nemen heel wat maatregelen om de strijd tegen agressie aan te gaan", klinkt het.
  Genk
 3. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.