Burgemeester Steven Vandeput huldigde de 'Fietsen door de maïs'-route zondagochtend in.
Volledig scherm
Burgemeester Steven Vandeput huldigde de 'Fietsen door de maïs'-route zondagochtend in. © RV

22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

Sint-Lambrechts-HerkOp zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Stef Heeren (Sporting Hasselt): “Lyra-Lierse was dodelijk efficiënt”
  voetbal tweede nationale B

  Stef Heeren (Sporting Hasselt): “Ly­ra-Lier­se was dodelijk efficiënt”

  Bij Sporting Hasselt hadden ze meer verwacht van de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Na de nederlaag bij buur RC Hades stonden de jongens van coach Rikie Broeckx met het mes tussen de tanden om titelkandidaat Lyra-Lierse te ontvangen. Na een evenwichtige eerste helft was alles nog mogelijk. Na de rust sloeg Lyra-Lierse genadeloos toe. Hasselt moest drie doelpunten slikken en start de competitie met een nul op zes.