Zes Limburgse troeven: Fietsen door de Bomen - Lago Pelt Dommelslag - La Biomista - Bokrijk met de Bruegelexpo - Fietsen door het Water - C-Mine zorgden reeds voor o.a voor 985.000 toeristen
Volledig scherm
Zes Limburgse troeven: Fietsen door de Bomen - Lago Pelt Dommelslag - La Biomista - Bokrijk met de Bruegelexpo - Fietsen door het Water - C-Mine zorgden reeds voor o.a voor 985.000 toeristen © Mine Dalemans / Karolien Coenen / Toerisme Limburg

2019 op weg naar nieuw toeristisch record voor Limburg

Het toerisme in Limburg blijft groeien. In de eerste acht maanden van dit jaar sliepen in onze provincie al bijna 985.000 toeristen (+4,8%), goed voor ruim 3,2 miljoen overnachtingen (+4,2%) en meer dan 316 miljoen euro omzet door verblijfstoerisme. Zo blijkt uit de voorlopige officiële cijfers voor de eerste acht maanden van de FOD Economie, die Toerisme Vlaanderen vandaag bekendmaakte.

0 reacties

 1. Aleksandra (54) brengt boek uit over hoe ze Rusland verliet voor Limburgse liefde: “Ik wist meteen dat ik mijn hele leven met Maurice zou delen”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Aleksandra (54) brengt boek uit over hoe ze Rusland verliet voor Limburgse liefde: “Ik wist meteen dat ik mijn hele leven met Maurice zou delen”

  Van het Russische Sint-Petersburg naar het Limburgse Nieuwerkerken, omdat ze via briefwisseling haar hart verloor aan een hobby-landbouwer: het overkwam Aleksandra Boltovskaja (54) zo’n twintig jaar geleden. Al die tijd hield Aleksandra over haar nieuwe liefde en leven een dagboek bij. Die gevoelens deelt de geworden Nieuwerkerkenaar nu in haar eerste boek. “Een nieuw leven starten vraagt energie, maar ik wil aan mensen tonen dat schijven wel kan helpen om alles op een rij te zetten.”
 2. Van zingen en dansen tot acteren: Hasseltse jongeren kunnen komende zomer musicalkamp beleven
  Hasselt

  Van zingen en dansen tot acteren: Hasseltse jongeren kunnen komende zomer musical­kamp beleven

  Komende zomer kunnen Hasseltse jongeren tussen 6 en 12 jaar op de school Level X van een avontuurlijk musicalkamp genieten. Daar krijgen ze dankzij The Musical Academy en Yes Events een week lang een musicalworkshop van professionele docenten in de ochtend, om zich in de namiddag uit te leven in speelse activiteiten. “Ervaring is niet nodig, wél een stevige portie goesting in zingen, dansen en acteren”, aldus docente bij The Musical Academy en actrice Ilse La Monaca.
 3. Cosmocafé troost Truienaren en ondernemers met zelfgemaakt lied: “We willen niet dat zij plezier in het leven verliezen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Cosmocafé troost Truienaren en onderne­mers met zelfge­maakt lied: “We willen niet dat zij plezier in het leven verliezen”

  Met 1 mei als dag van de heropening van de horeca in het vooruitzicht, kan ook het Cosmocafé op de Grote Markt in Sint-Truiden haar enthousiasme niet verbergen. Zo brengen zaakvoerders Quirine Quak en Jerome Fontaine hun eigen nummer ‘Positiviteit wint altijd’ uit. Het Cosmocafé hoopt alle Truienaren en ondernemers daarmee een hart onder de riem te steken. “We mogen niet in een donker hoekje kruipen, maar vooral verder doen zoals we nu bezig zijn.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"