De ijskar hielp Hasselaar Adolf en zijn familie uit de coronacrisis, maar intussen zijn er weer handen en tijd te kort om met de ijskar rond te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
De ijskar hielp Hasselaar Adolf en zijn familie uit de coronacrisis, maar intussen zijn er weer handen en tijd te kort om met de ijskar rond te trekken. © Karolien Coenen

20.000 euro en hij is van jou: Adolf (48) uit Hasselt verkoopt unieke oldtimer-ijscrèmewagen uit 1935

HasseltVanaf vandaag staat er een wel zeer opmerkelijk voertuig te koop. Hasselaar Adolf Peters (48) zoekt immers een nieuwe eigenaar voor zijn hemelblauwe oldtimer-ijscrèmewagen uit... 1935. Een pareltje in een nog zeer goede staat, maar de drukke Hasselaar vindt er de tijd of het personeel niet meer voor. “We hopen op een koper die de ijskar met evenveel liefde zal gebruiken.”

 1. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt
  PREMIUM

  Van tagliatel­le tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditione­le verse pasta maakt

  Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.”
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 1. “Verkeersagressie is een ernstig probleem”: bestuurder riskeert 6 maanden cel nadat hij automobilist in het gezicht slaagt

  “Verkeers­agres­sie is een ernstig probleem”: bestuurder riskeert 6 maanden cel nadat hij automobi­list in het gezicht slaagt

  “Ik word ook vaak de pas afgesneden, maar ik heb nog nooit iemand op zijn geslagen”, klonk het vanmorgen bij de Hasseltse strafrechter. Een beklaagde moest vandaag voor de rechtbank verscheiden nadat hij een andere bestuurder in het verkeer hardhandig had aangepakt: Twee breuken in het gezicht en drie tanden kwijt. “We moeten als maatschappij een duidelijk signaal geven dat verkeersagressie zinloos is.”
  Hasselt