Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Kristof Pieters

19 bestuurders blazen positief bij controle in regio Hasselt

HasseltIn de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles gehouden op vier locaties in de zone. 

 1. IN BEELD. 220 jongeren strijden met LEGO-robots tegen elkaar... en pakken samen energiecrisis aan

  IN BEELD. 220 jongeren strijden met LE­GO-ro­bots tegen elkaar... en pakken samen energiecri­sis aan

  Zo’n 220 jongeren tussen 11 en 14 jaar uit heel België en Luxemburg zakten zaterdag naar Genk af voor de allereerste ‘FIRST LEGO League BeLux Championship’. Ze streden in deze techniekwedstrijd niet alleen met LEGO-robots, maar zochten ook naar duurzame oplossingen voor de energiecrisis. Vooral de Limburgse tieners gooiden hoge ogen: scholieren uit Beringen mogen zelf naar de States.
  Genk
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.