Geestelijke Gezondheid Limburg lanceert campagne om eerstelijnspsychologen te promoten
Volledig scherm
Geestelijke Gezondheid Limburg lanceert campagne om eerstelijnspsychologen te promoten © RV

18.000 Limburgers moeten tegen 2024 psychologische hulp krijgen: “Beter om de kraan dicht te draaien dan om achteraf te dweilen”

Limburg180.000 Limburgers, een op de vijf, kampen met lichte mentale klachten. Maar het aantal dat uiteindelijk de stap naar psychologische hulp zet, is te klein. Geestelijke Gezondheid Limburg wil met een opvallende campagne, rond een fictief wonderdrankje ‘Happy Juice’, alvast een tiende van hen in contact brengen met de eerstelijnspsycholoog.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.