Geestelijke Gezondheid Limburg lanceert campagne om eerstelijnspsychologen te promoten
Volledig scherm
Geestelijke Gezondheid Limburg lanceert campagne om eerstelijnspsychologen te promoten © RV

18.000 Limburgers moeten tegen 2024 psychologische hulp krijgen: “Beter om de kraan dicht te draaien dan om achteraf te dweilen”

Limburg180.000 Limburgers, een op de vijf, kampen met lichte mentale klachten. Maar het aantal dat uiteindelijk de stap naar psychologische hulp zet, is te klein. Geestelijke Gezondheid Limburg wil met een opvallende campagne, rond een fictief wonderdrankje ‘Happy Juice’, alvast een tiende van hen in contact brengen met de eerstelijnspsycholoog.

 1. Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confrontatie met de toppers aangaan”
  vrouwenvoetbal super league

  Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) legt de lat hoog: “Goede start nemen en met die flow de confronta­tie met de toppers aangaan”

  KRC Genk Ladies is klaar voor de eerste thuiswedstrijd. Na de overwinning tegen Woluwe ontvangen de Genkies vrijdagavond AA Gent. Gent zag tijdens het transferseizoen de trainer en een resem speelsters andere oorden opzoeken. Fleur Pauwels waarschuwt evenwel voor onderschatting. “We moeten met beide voeten op de grond blijven en geconcentreerd de wedstrijd aanpakken. Een overwinning krijg je niet cadeau”, zegt de Genkse middenvelder.
 2. Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”
  Play
  Hasselt/Genk/Halen

  Bewustelo­ze bestuurder rijdt met cruisecon­trol en Lane Assist 25 kilometer over E314: “Bewijst dat rijhulpmid­de­len géén overbodige luxe zijn”

  Een bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.