Hogeschool PXL had tot vorige week 170 studenten in het buitenland, verspreid over heel de wereld.
Volledig scherm
Hogeschool PXL had tot vorige week 170 studenten in het buitenland, verspreid over heel de wereld. © ANP

130 studenten PXL keren terug uit buitenland

Hogeschool PXL had tot vorige week 170 studenten in het buitenland, verspreid over heel de wereld. Omdat niet iedere student zijn stage in alle veiligheid kan afwerken, is er intussen een 130-tal terug thuis of onderweg naar huis.

 1. Bjorn Kiggen (42) wil met zijn boek jongeren de weg wijzen naar psychisch welzijn: “Ik schreef afscheidsbrieven, maar leid nu een mooi leven”
  PREMIUM
  Bocholt/Hasselt

  Bjorn Kiggen (42) wil met zijn boek jongeren de weg wijzen naar psychisch welzijn: “Ik schreef afscheids­brie­ven, maar leid nu een mooi leven”

  Sinds de coronacrisis komt ons psychisch welzijn steeds meer in het gedrang, en ook jongeren voelen zich volgens hoogleraar psychologie aan de KU Leuven Inez Germeys vaker eenzaam en depressief. Juist daarom wil Bjorn Kiggen (42) uit Bocholt zoveel mogelijk jongeren en ouders bereiken met zijn boek ‘De jongen met de goedkope loopschoenen’. Zelf werd de Limburger – en Hamburger sinds 2006 – in zijn jongste jaren geteisterd door sociale fobieën en paniekaanvallen. “Maar ondanks dat ik extreem diep heb gezeten, heb ik nu toch een mooi leven. Die uitkomst is ook weggelegd voor andere mensen die het nu moeilijk hebben.”
 2. Politie LRH wil komaf maken met ‘afvalverzamelaars’
  Diepenbeek/Halen/Hasselt/Herk-de-Stad/Lummen/Zonhoven

  Politie LRH wil komaf maken met ‘afvalver­za­me­laars’

  De milieupolitie van Limburg Regio Hoofdstad stelt steeds vaker de praktijken van ‘afvalverzamelaars’ vast. Dat zijn burgers die onder meer oude elektrische apparaten, restanten van olie en andere gevaarlijke stoffen bijhouden, thuis of in de tuin. Rond dit probleem lopen momenteel drie verschillende dossiers, en er werden de afgelopen weken nog drie pv’s opgesteld.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt